Facem amor sau facem analize?

Facem întâi dragoste?
Păi… dacă ne alegem cu vreo pacoste?

Facem întâi analize?
Dacă până vin rezultatele deja ne trece cheful?

Iubire sau Risc?

Când trecem de la o relație la alta, este esențial să ne facem analize medicale.

În trecut, se spunea că atunci când cineva își începea viața sexuală, își schimba sângele. De ce?

Pentru că în timpul actului amoros, ne conectăm cu persoana iubită într-un mod extrem de intim. Prin schimbul de secreții, nu doar că împărtășim energii pozitive de iubire și atracție, dar putem, din păcate, să ne alegem și cu boli venerice sau infecții urogenitale.

Deseori, dorința poate învinge rațiunea.
Cam așa se manifestă îndrăgosteala

Atracția fizică și chimia momentului pot eclipsa sentimentul de responsabilitate față de partener. Actul sexual, mai ales dacă este neprotejat, poate duce la consecințe neplăcute și chiar dureroase.

Este esențial să fim conștienți de riscurile acestor infecții și să luăm măsuri preventive.  

Îndrăgostirea adevărată presupune respect reciproc, responsabilitate și grijă față de persoana iubită. Nu dorim să punem în pericol sănătatea noastră sau a celuilalt, așa că este important să ne asigurăm că suntem bine și genital înainte de a ne angrena într-o relație intimă.

Astfel, prin comunicare deschisă și sinceră putem crea o bază sănătoasă pentru o relație armonioasă.

Ai încheiat o relație?

Este momentul perfect să îți verifici starea de sănătate la ginecolog / urolog. Pentru a începe o nouă relație intimă pe un teren fertil și sănătos, este esențial să te asiguri că nu există urme lăsate de relația anterioară.

Începi o nouă relație de iubire?

Înainte de a face dragoste prima oară, este important să vizitați ginecologul. Acest pas ar trebui să fie consimțit de comun acord, după ce fiecare dintre voi și-a împărtășit istoricul relațional și medical. Sunteți împreună în acest joc al pasiunii și iubirii reciproce, deci este binevenit pentru amândoi să faceți un set de analize ginecologice înainte de a vă aprofunda intimitatea. Astfel, veți preveni contactarea bolilor cu transmitere sexuală și eventuala dezvoltare a cancerului genital.

Cuplu vechi, boală nouă

Infecțiile cu transmitere sexuală pot impacta negativ relațiile de cuplu ce sunt de lungă durată, ingrijorează mai mult decât in cazul unor relații pasagere. Descoperirea unei astfel de probleme într-un cuplu stabil poate duce la pierderea încrederii dintre cei doi iubiți.

Poate apărea o barieră emoțională chiar mai greu de gestionat decât actul sexual inconfortabil sau dureros. De la acest nivel de stres și poate chiar de anxietate, este greu să mai vorbim despre eros, transfigurare, iubire împlinitoare…

Iubești sau te îmbolnăvești?

Atunci când te iubești pe tine însuți, ceri și partenerului să te respecte și să îți demonstreze iubirea prin decizia comună de a face analize medicale înainte de a avea relații intime. Este un gest firesc și responsabil care care denotă încredere, vă protejează sănătatea și vă sudează ca și cuplu.

Te informezi sau te infectezi?

În fiecare an, aproximativ 374 de milioane de noi infecții genitale sunt înregistrate la nivel global, una din patru persoane fiind diagnosticată cu o boală cu transmitere sexuală. Cele mai frecvente infecții sunt cauzate de Chlamydia (129 milioane), Gonoree (82 milioane), Sifilis (7,1 milioane) și Herpes Simplex.

Boli cu Transmitere Sexuală  

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) sunt de fapt infecții pot fi adesea asimptomatice, ceea ce înseamnă că mulți oameni nu prezintă simptome evidente și nu știu că sunt infectați.

Chlamydia este cea mai comună infecție bacteriană transmisă sexual la nivel mondial (400-500 de milioane de cazuri), numărul infecțiilor fiind în continuă creștere deoarece nu prezintă simptome. Dacă nu este tratată, poate duce la boală inflamatorie pelvină la femei ce poate duce la sarcină extrauterina sau infertilitate la ambele sexe.

Pe de altă parte, Gonorea, a doua ca răspândire globală, poate avea consecințe grave dacă rămâne netratată. La bărbați, infecția se manifestă cel mai frecvent prin uretrită, care este de obicei simptomatică. La femei, infecția poate fi asimptomatică, dar poate progresa spre boală inflamatorie pelvină și poate cauza infertilitate.
Este necesară prescrierea ca tratament a unui antibiotic puternic, mai ales în contextul în care gonoreea a devenit din ce în ce mai rezistentă la penicilină, ca urmare a cazurilor multiple în lumea întreagă și a răspândirii rapide.

Gonorea nu se tratează homeopat, fiind una dintre cele mai rezistente boli venerice.

Testarea ADN pentru Chlamydia și Gonorea se recomandă atât femeilor, cât și bărbaților. Odata confirmata infectia in urma analizei, este imperios necesară administrarea unui tratament medicamentos, prescris de medicul specialist.

Virusul Herpes simplex-2 (HSV) este un virus herpetic foarte contagios, HSV2 determină apariția infecțiilor genitale și se transmite prin contact sexual. Virusul poate rămâne latent în corp chiar și după un tratament anti herpes simplex si se reactivează cand sistemul imunitar slăbește. De aceea este foarte important un stil de viață sănătos pentru a preveni aceste recăderi.

Pentru o bună imunitate recomand blendul de uleiuri esențiale numit și Uleiul Hotilor, pe care îl includ in dieta mea zilnică. Deasemenea, o terapie soft și foarte eficientă poate fi și Terapia Bowen, care activează doctorul interior și merge mână în mână cu tratamentul medicamentos.

Sifilisul poate trece neobservat mult timp, ca apoi, în stadiu avansat de boală, să aibă urmări grave: lipsa de coordonare, amorţeală, paralizie, orbire, demenţă, neurosifilis, poate afecta grav sistemul nervos, ducând la modificări de comportament, tulburări motorii (de mișcare).

HPV-ul in general nu manifestă simptome. Este asociat și cu incidența cancerului anal la bărbați si cancerului de col uterin la femei. Infecția cu aceleași tipuri de HPV care infectează zonele genitale pot infecta și cavitatea orală sau orofaringele, în urma practicării de sex oral cu o persoană infectată.  

Testele Papanicolau si HPV la femei sunt esențiale! Gradul de acuratețe pentru examenul PAP este de regulă în intervalul 50-70%. Testul CINtec oferă un rezultat de certitudine pentru cazurile fals-negative sau rezultat pozitiv pentru tulpină HPV cu risc ridicat.

Statisticile sunt foarte alarmante!

Știi că în România 6 femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin? Mai rău este că peste jumătate dintre femeile care au noțiuni despre acest pericol consideră că nu se vor îmbolnăvi, că nu li se poate întâmpla tocmai lor.

INGNORANȚA ucide! Te rog, ia aminte și fă câteva analize, cu titlu preventiv.

Mycoplasma și Ureaplasma sunt microorganisme la nivelul orofaringelui, tractului respirator superior şi la nivelul tractului urogenital. Infecțiile cu mycoplasma și ureaplasma sunt boli venerice care evoluează cronic și duc la complicații severe: boala inflamatorie pelvină, avort, sterilitate. Se tratează cu antibiotice.

HIV-ul poate afecta masiv sistemul imunitar, ducând chiar la moarte.

Și lista poate continua…dar cred că te-am trezit deja.

Culese de prin așternuturi!
Mit, adevăr sau provocare?

Bolile cu transmitere sexuală trec de la sine.
Nu, nu trec de la sine, ci trec de la un partener la altul. Cea mai sigură cale de a ști dacă te-ai infectat este testarea periodică.

Dacă nu am simptome înseamnă că nu o să-mi infectez partenerul/a. Bolile cu transmitere sexuală se răspândesc cu ușurință tocmai pentru că, de multe ori, nu prezintă simptome. Tu crezi că totul e ok și de fapt îți infectezi partenerul fără să știi.

Am făcut sex doar o dată, nu am ce păți.
E suficient un singur contact sexual neprotejat pentru a te infecta cu sifilis, gonoree, herpes genital, chlamydia sau chiar HIV. O singură clipă de neatenție poate avea consecințe pe termen lung.

Dacă m-am infectat și m-am tratat, gata, am imunitate. Unele boli cu transmitere sexuală pot fi tratate, dar nu toate se vindecă complet. Cea mai sigură cale de a ști dacă ești sănătos este testarea periodică. Prevenția și monitorizarea constantă sunt cheia unei vieți sănătoase.

Ne-am văzut, ne-am plăcut,
Ce rămâne de făcut?

Pâna să ne giugiulim în vârful patului,
Hai să ne testăm cu vârful acului…

Cu o poezie hazlie, dar cu maximă seriozitate, recomand consultul de specialitate.

Da, a face dragoste e minunat!
Dar hai să fie pe curat!

Pentru orice cuplu la inceput de relație, sau după ani de relație, este benefic să facă aceste analize:
Pentru ambii parteneri: virusul hepatitei B (AgHBs), Virusul hepatitei C (HCV), Chlamydia,  Mycoplasma și Ureaplasma, Gardnerella, HPV,  HIV, Sifilis, Herpes.
Pentru femei se adaugă: Papanicolau, Colposcopie, CINtec, eventual și analize hormonale, după recomandarea medicului ginecolog.

Pentru cuplurile ce se află in relații deschise și implică mai mulți parteneri jocurile amoroase, aceste recomandări medicale devin chiar obligatorii, pentru că responsabilitatea se împarte la toți cei implicați.

Dacă nu mai știți cine cu cine…
Faceți cu toții analize, ca să vă fie bine!

În concluzie, împărtășind iubirea prin atingere conștientă, prin fuziune amoroasă plină de eros și pasiune euforică, nu doar că intensificați plăcerea fizică, dar și consolidați legătura emoțională dintre voi, creând o comuniune sufletească profundă și durabilă, într-o stare de sănătate deplină.

Prin cultivarea acestor principii sănătoase puteți atinge un nivel superior de intimitate și armonie în cuplu, esențial pentru a trăi experiențe autentice și transformatoare.

Indrăzniți să vă iubiți!
Împreună străluciți!

Dacă sunteți în impas, hai să discutăm, să găsim solutii prin Terapia de Cuplu pe care o oferim in cadrul centrului nostru, Enjoy Godly Rituals.

Programează o sesiune de consiliere aici.

Ne vedem online sau la cabinet:
Strada Bibescu Vodă, nr 5, Bucuresti
Reper: Hotel Horoscop, metrou Unirii

Link locație: Google Maps 

Terapeut: Daniela Berbece
Telefon / Watsapp: +40741559352
Email: contact@enjoygodlyrituals.com

SocialMedia:
Facebook
Instagram
Tiktok



Share the Post:

Te-ar putea interesa și