Cimbrul este al doilea cel mai puternic antibiotic natural, dupa oregano.
Stiai ca?
Soldatii greci obisnuiau sa faca bai cu cimbru si isi puneau coronita de cimbru pe cap inainte de lupta pentru a le spori curajul. In limba greaca cimbru inseamna curaj. Cimbrul este bogat in elementul foc. Intareste concentrarea mentala si psihica, de aici rezulta curajul.
Cimbrul este purificator emotional, ajuta la procesarea sentimentelor blocate de multa vreme. Actioneaza profund asupra trupului si sufletului, scoate la suprafata sentimentele din trecut si trateaza emotiile toxice de furie, ura, resentimente ce au dus la inchiderea inimii.
Cimbrul curata sufletul de negativism si deschide inima spre dragoste si iertare, induce toleranta si rabdare fata de ceilalti. Cimbrul transforma ura si furia in dragoste si iertare.
Ca antiviral, cimbrul este un foarte eficient expectorant si stimulant.
In cazurile de laringita, bronsita acuta sau cronica, tuse convulsiva, tuse productiva, cimbrul poate fi un bun remediu de urgenta, are efecte bronhodilatatoare, expectorante si calmante rapide.
Este un remediu minunat pentru recuperarea dupa raceala, gripa, Covid sau dupa perioda de slabiciune. Intareste sistemul imunitar si revitalizeaza, ne scapa de oboseala cronica.
Bogat in vitamina C, cimbrul are efecte benefice asupra sistemului imunitar. Vitamina C actioneaza si asupra productiei de colagen, substanta esentiala pentru repararea si regenerarea celulelor, tesuturilor, muschilor si vaselor de sange.
Cimbrul scade stresul. Vitamina B6, care se regaseste din belsug in cimbru, are un puternic efect asupra neurotransmitatorilor din creier care declanseaza eliberarea de hormoni ai stresului.
Administrarea regulata a cimbrului reduce colesterolul si trigliceridele din sange, prevenind astfel bolile cardiovasculare.
Cimbrul reduce presiunea arteriala, precum si susceptibilitatea aparatului cardiovascular la efectele nocive ale stresului psihic.
Cimbrul calmeaza durerea si spasmele, prin proprietatile sale analgezice si antispastice.
Intr-un studiu publicat in 2012 oamenii de stiinta le-au oferit participantelor la cercetare, fie suplimente pe baza de cimbru, de patru ori pe zi, fie Ibuprofen, de trei ori pe zi pentru a trata crampele menstruale. Dupa doua luni de tratament, ambele grupuri de femei au raportat niveluri similare de alinare a durerii si spasmelor. Acest fapt sugereaza ca cimbrul poate fi o alternativa viabila la Ibuprofen, cu mult mai putine efecte secundare.
Cimbrul este eficient in infectii renale si urinare. Practic distruge microorganismele patogene care afecteaza rinichii si vezica urinara si stimuleaza activitatea renala. S-a dovedit a fi un antiseptic urinar, fiind foarte util pentru cistita si uretrita.
Antioxidantii fenolici din cimbru, printre care si luteina si zeaxantina, lupta impotriva radicalilor liberi. Cimbrul contine 25% timol si 25% carvacrol.
Un studiu a constatat ca timolul si carvacrolul au inactivat 90% din virusul herpes simplex in doar o ora!
Un studiu din 2013 a demonstrat ca timolul actioneaza asupra receptorilor de pe limba, gura, gat si pasajele nazale, calmând tusea. Participantii la studiu au primit un spray nazal pe baza timol. Fiecare dintre ei a fost expus ulterior, la stimuli de tuse si supusi mai multor teste. In final, s-a constatat ca spray-ul nazal a redus semnificativ numarul si severitatea tusei, precum si impulsul general de a tusi.
Timolul, substanta activa din cimbru, se regaseste in apa de gura, pentru ca asigura protectie impotriva bacteriilor, prin reducerea inflamatiei si a infectiei. Asadar, poti folosi uleiul esential de cimbru pentru prevenirea placii bacteriene, a gingivitelor si a respiratiei urat mirositoare.
Cimbrul ar putea trata aftele bucale, o infectie frecventa cauzata de ciupercile Candida albicans.
Potrivit unui studiu in vitro realizat in 2015, timolul a reusit sa opreasca dezvoltarea Candida. Timolul a inhibat productia de ergosterol, o substanta asemanatoare colesterolului, necesara pentru a favoriza cresterea fungica. Totodata, utilizat in asociere cu medicamentul antifungic nistatina, timolul a reusit sa distruga 87,4% din toate tulpinile Candida.
Cimbrul calmeaza dermatita atopica cronica. Conform unui studiu din 2018, aplicarea timolului pe pielea pacientilor cu dermatita atopica are un raspuns fiziologic direct. Pe langa inhibarea compusilor inflamatori cunoscuti sub numele de citokine, timolul ajuta la micsorarea straturilor cutanate dermice si epidermice, umflate, ce sunt caracteristice dermatitei. In plus, timolul a reusit sa previna infectiile secundare cauzate de bacteriile Staphyloccocus aureus.
Cimbrul este un tonic capilar minunat. Eu pun 3-4 picaturi de ulei esential in sampon. Scalpul este tonifiat iar matreata nu mai poate aparea pentru ca cimbrul combate eficient orice fel de ciuperca, care da mancarimi, eczeme ce duc la caderea parului.
Cimbrul este un eficient antiseptic intestinal in combaterea diareei, ameliorarea afectiunilor tubului digestiv distrugand bacteriile patogene din intestine si diminuand crampele abdominale. Este si vermifug, omoara viermisorii ce chinuie de obicei copiii.
Timolul neutralizeaza o anumita bacterie enterica asociata cu boli intestinale.Uleiul esential de cimbru stopeaza cresterea bacteriana si ajuta flora intestinala sa se refaca si sa accelereze vindecarea si in cazul disbiozei intestinale.
Simptomele disbiozei intestinale includ diareea, sindromul de colon iritabil, migrenele, depresia si acneea. Aceasta este o afectiune ce apare in urma unui dezechilibru bacterian aparut din cauza unor medicamente agresive ori a unor „invadatori” din exterior.
Cand nu ai ulei esential poti face un ceai de cimbru… are gust bun si o mireasca delicioasa…
Beneficiile folosirii uleiului esențial de cimbru:
Întărește corpul, simplifică digestia, reduce pofta de mâncare, Întărește nervii, incetineste palpitațiile inimii, reduce inflamația intestinală, previne formarea celulelor canceroase de vase noi.
Amelioreaza tuse, astm, bronșită și pneumonie. Repara pancreasul, asigură secreția de insulin, este foarte eficient în tratamentul diabetului.
Ca terapeut si pasionat de remedii naturale dedic acest grup de Telegram, Enjoy Aroma – Young Living, celor ce doresc sa simta beneficiile uleiurilor esentiale (Young Living). Nu doar a uleiurilor ci si a produselor dedicate sanatatii, derivate din acestea.
Join here: Enjoy Aroma – Young Living
Hai sa ne bucuram impreuna de energia vindecatoare a plantelor savurand parfumul fiecare arome in parte, intr-o stare de sanatate deplina. 🙏
ENJOY GODLY RITUALS
Consiliere și terapii personalizate pentru o stare de sănătate deplină.
Adresa cabinet:
Strada Bibescu Vodă, nr 5, Bucuresti
Reper: Hotel Horoscop, metrou Unirii
Link locație: Google Maps
Terapeut: Daniela Berbece
Telefon / Watsapp: +40741559352
Email: contact@enjoygodlyrituals.com