Scortisoara Ceylon (Cassia)

Utilizarea uleiului esential de cassia dateaza din vremurile biblice, fiind folosit ca parte a unei retete in Uleiul pentru Sfântul Maslu daruit lui Moise. Acest amestec continea ulei de masline si uleiuri esentiale de cassia, smirna, calamus si scortisoara. Uleiul de Cassia a fost mentionat de trei ori in mod direct in Biblie, si indirect de 65 de ori. 

Cassia a fost utilizat in cadrul ceremoniilor din temple. “Toate hainele tale miros a Smirna, Aloes si Cassia, din palatele de fildes, prin care acestea te-au bucurat.” (Psalmul 45:8)

Detaliem beneficiile uleiului esential de Cassia
sau Scortisoara Ceylon

Cassia 
este considerata una dintre cele 50 de plante fundamentale in medicina traditionala chineza (TCM). Cassia este cunoscuta sub numele de scortisoara chineza, iar numele sau stiintific este Cinnamomum cassia. Uleiul esential de Cassia sau uleiul din scoarta de cassia este derivat prin distilarea cu aburi a scoartei, frunzelor si crengilor de cassia. Cassia este similar cu scortisoara adevarata si imita unele beneficii ale scortisoarei. Sunt din aceeasi familie botanica si ambele au o aroma picanta si calda – dar uleiul din scoarta de cassia este mai dulce decat scortisoara.

Cassia este cultivata in sudul si estul Asiei, inclusiv India, Indonezia, Laos, Malaezia, Taiwan, Thailanda si Vietnam. Cassia este un copac vesnic verde din familia Cinnamomum care creste pentru a fi in jur de 32 de metri inaltime. Coaja este o culoare gri, iar frunzele sunt dure si alungite, crescând pâna la aproximativ patru centimetri lungime. Coaja de Cassia, atat sub forma de pudra, cat si sub forma de “bat”, este folosita ca agent aromatizant pentru produse de cofetarie, deserturi, produse de patiserie. Constituentii principali ai uleiului de cassia sunt benzaldehida, chavicolul, aldehida cinnamica, acetatul de cinamil si linaloolul.

Uleiul de Cassia stimuleaza sistemul imunitar si sistemul digestiv, ajuta inima si imbunatateste circulatia sangelui. In Ayurveda planta e utilizata in tratamentul simptomelor ulcerului, dispepsiei, anemiei. Este un tratament eficient si pentru ameliorarea constipatiei sau a flatulentei, a problemelor respiratorii – tuberculozei, tusei, bronsitei.

Cu proprietati anti-inflamatorii uleiul de Cassia combate artrita, caracterizata prin articulatii si oase rigide, dureroase, greu de miscat. E un adversar puternic impotriva durerilor cauzate de reumatism, boli inflamatorii. Un studiu publicat in Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research a testat componentele active ale uleiului de cassia si a constatat ca un compus numit cinnamaldehida nu numai ca a inhibat mediatorii inflamatorii, ci si mediatorii antiinflamatori activati.

Uleiul de Cassia este un antidepresiv eficient care are puterea de a elimina stresul. Cassia contine aldehida cinnamica, o componenta care cunoscuta pentru a atenua comportamentele induse de stres. Prin inhalarea sau difuzarea a doua-trei picaturi de ulei de cassia, va usurati nervii si permiteti corpului sa functioneze corect. Deci, uleiul de cassia ar trebui sa faca parte din dieta depresie. Creste curajul si increderea in sine. Are un efect incalzitor asupra organismului si tine mintea linistita. Cassia atrage vindecarea emotionala prin stimularea sentimentelor de bucurie, veselie, fericire.

Cassia e un remediu minunat pentru cei timizi. Ii ajuta pe cei ce vor mereu sa se retraga in carapace, sa se ascunda. Cassia inlatura frica si reda increderea in sine celor ce evita sa fie in centru atentiei. Ii ajuta sa isi descopere propria stralucire, valoare si potential innascut. Ne invita pe toti sa lasam sa iasa la suprafata lumina interioara si sa traim dupa voia sufletului. ne elibereaza de amintiri dureroase ascunse adanc in subconstient.

Cassia are 90% fenoli propenoizi. Propenoizii fenolici cresc frecventa, spiritualizeaza fiinta. Cassia era un ingredient cheie in tamaierea templelor in antichitate. Alte uleiui cu fenoli propenoizi sunt: cuisoarele cu 90%,  busuiocul cu 75%,  scortisoara cu 73%,  nucsoara (nutmeg) cu 75%.

Aplicat 1 picatura pe Ajna Chakra (al treilea ochi) ofera claritate in viziune si o stare meditativa.

Diareea este o reactie naturala la toxinele care trebuie expulzate din sistemul digestiv. Din fericire, uleiul de cassia este un agent anti-diaree (o multime de aceste probleme se datoreaza alimentelor procesate) Uleiul de Cassia ucide microorganismele care uneori duc la diaree si ajuta la rigidizarea scaunului cu continutul sau de fibre.

Uleiul de Cassia imbunatateste circulatia sangelui, creeaza un sentiment de caldura in organism, atenueaza durerea si are efect diuretic, permitând organismului sa verse toxine. Durerile musculare, de exemplu, sunt cauzate de circulatia slaba, cresterea activitatii fizice, stresul, deficientele nutritionale, modificarile hormonale si deshidratarea. Unele dintre cele mai frecvente zone pentru dureri musculare includ partea inferioara a spatelui, gat, muschiul trapez si picioare. Deoarece uleiul de cassia stimuleaza circulatia si functioneaza ca agent antiinflamator, acesta serveste ca tratament natural pentru dureri musculare. Prin imbunatatirea circulatiei, uleiul de cassia scade, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.

Uleiul de Cassia ajuta la deschiderea cailor menstruale obstructionate, astfel incât amelioreaza crampele menstruale si mentine ciclul regulat. Armonizeaza Muladhara Chakra, zona sacrala. Amelioreaza durerile de cap, oboseala, durerile musculare, balonarea, greata.

Uleiul de Cassia este un agent antimicrobian si antiviral si lupta impotriva infectiilor care provoaca febra. Acest ulei puternic protejeaza uretra, colonul, rinichii si tractul urinar de cresterea microbienilor si infectii. De asemenea, protejeaza organismul de boli virale si conditii precum gripa, tusea si raceala obisnuita.

Un studiu publicat in American Journal of Chinese Medicine a constatat ca atat uleiul, cât si cinnamaldehida pura (compusul organic care da casiei aroma si mirosul) au fost la fel de eficiente in inhibarea cresterii diferitelor bacterii. Studiul a testat eficacitatea Cassia impotriva bacteriilor, inclusiv Staphylococcus aureus, E. coli, Enterobacter aerogenes, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Vibrio holera si Samonella typhymurium – plus, fungi-inclusiv drojdii (patru specii de candida), mucegaiuri si dermatofite. Aceste descoperiri demonstreaza ca uleiul de cassia serveste ca agent antimicrobian si antibacterian care protejeaza organismul de infectii periculoase.

Datorita proprietatilor sale astringente, uleiul de cassia trateaza durerile in gat, hemoragia externa si uterina, ulcerele peptice, intareste radacinile parului, gingiile si ajuta la intarirea muschilor.

Uleiul de Cassia are capacitatea de a trata in mod natural diabetul zaharat prin scaderea nivelului de zahar din sânge. ADRIAN 2003 Studiu a fost conceput pentru a studia efectul de extract de flori de Cassia pe enzime glicolitic hepatice si gluconeogenice la sobolani diabetici. Dupa 30 de zile de tratament, glicemia, hemoglobina glicozilata si enzimele gluconeogenice au scazut semnificativ, in timp ce activitatea insulinei plasmatice, a hemoglobinei si a hexokinazei a crescut. Studiul a concluzionat ca extractele din flori de Cassia au fost la fel de eficiente ca glibenclamida, un medicament pe baza de reteta utilizat pentru tratarea diabetului de tip 2.

Un alt 2005 studiu publicat in Jurnalul de medicamente alimentare implicand 15 barbati si femei diabetici care au luat fie un supliment de fibre cassia sau placebo de doua ori pe zi, timp de doua luni. Rezultatele au constatat ca nivelurile de trigliceride serice si lipoproteine cu densitate mica-colesterol au avut tendinta de a scadea mai mult in grupul ce a luat de cassia.

Dizolva emotii negative:
jenat, ascuns, temator, nesigur, lipsit de valoare, judecat

Amplifica emotii pozitive:
ma simt curajos, incredezator, autentic

Cum se utilizeaza?
Uz Intern: 
luam 1-2 picaturi sub limba sau in capsula vegetala, sau diluat intr-un pahar cu apa.
Uz Extern: aplicam 1-2 picaturi pe frunte, pe tample, de câte ori este nevoie.
Uz aromatic: difuzat in camera sau inhalat direct din sticluta.

Folosit in aromaterapie, uleiul esential de cassia  ajuta la obtinerea unei stari de bucurie si inlatura frica, stresul – care este de fapt o inflamatie nervoasa.

Atunci când consumam ulei de cassia, incepem cu doze mici (o picatura sau doua). Ofera o aroma picanta si calda, care merge perfect cu ceaiuri, cafea si mâncaruri picante. Iata câteva utilizari de ulei de cassia pe care le putem incerca acasa:
Pentru a trata o raceala si gripa, difuzam 2-3 picaturi de ulei de cassia sau inhalati uleiul de doua ori pe zi.
Pentru sanatatea digestiva 2-3 picaturi de ulei de cassia amestecat cu ulei purtator (cum ar fi uleiul de nuca de cocos sau de masline, jojoba) se maseaza pe abdomen. Pentru a ucide infectia fungica, aplicam o dilutie de 1-2 picaturi de ulei de cassia cu parti egale ulei purtator pe zona dorita de doua ori pe zi. Pentru a ridica starea de spirit si a atrage bucuria, difuzam 2-3 picaturi de ulei de cassia sau adaugam uleiul intr-o baie calda. Pentru a trata greata si a evita varsaturile, puneti 3-5 picaturi de ulei de cassia intr-o masca si inhalati mirosul ori de câte ori ne e greata.

Atentie: doze foarte mari de scortisoara Cassia pot dauna ficatului, in special la persoanelor cu boli hepatice existente. Nu luati cantitati mari de scortisoara cassia daca luati un medicament care poate dauna ficatului.

Mie imi place sa pun o picatura de ulei essential de cassia atunci cand imi fac turmeric latte… o cana cu lapte cald, o lingurita de pulbere de turmeric, o lingura de miere si o picatura de ulei esential de cassia.
Un deliciu!

Enjoy!!!

Surse:
experienta personala
informatii Young Living
Emotii Esentiale – carte aromaterapie
Uleiuri Biblice Tamaduitoare – editia 2021 -Dr.David Stewart
https://draxe.com/essential-oils/cassia-oil/
https://healthyfocus.org/cassia-essential-oil-benefits/
si nu numai…

Citeste despre uleiul esential de CASSIA pe site-ul producatorului Young Living, aici.

Pentru a vizualiza si alte produse acceseaza magazinul Young Living – Daniela Berbece

Dedic acest grup de Telegram persoanelor care doresc sa aprofundeze relatia cu uleiurile esentiale si produse ce contin uleiuri esentiale.

Hai in grup! Join here:

Enjoy Aroma – Young Living

Hai sa ne bucuram impreuna de energia vindecatoare a plantelor savurand parfumul fiecarei arome in parte, intr-o stare de sanatate deplina.

ENJOY GODLY RITUALS
Consiliere și terapii personalizate pentru o stare de săntate deplină.

Adresa cabinet:
Strada Bibescu Vodă, nr 5, Bucuresti
Reper: Hotel Horoscop, metrou Unirii

Link locație: Google Maps 

Terapeut: Daniela Berbece
Telefon / Watsapp: +40741559352
Email: contact@enjoygodlyrituals.com

SocialMedia:
Facebook
Instagram
Tiktok

Share the Post:

Te-ar putea interesa și